Főoldal
Rólunk
Kapcsolat
Partnereink
Programok
Hasznos linkek
Mozgástanácsadás
Dietetikai tanácsadás
Hatvan Kórház
Uniós pályázatok

Dohányzás leszokás
Betegklubok
Időpont kérés
Online állapotfelmérés
Galéria
Hírarchívum
Hírlevelek
Álláslehetőségek
Közelgő programjaink
2009. évi CXXII. törvény szerinti tájékoztatás

BETEGKLUBOK

 

 

Szülőként számtalan kérdés felmerül a gyermekneveléssel kapcsolatban, ezért havonta egy alkalommal Szülőklubot biztosítunk Hatvan városában a Százszorszép Óvodában, ahol tapasztalt védőnőtől kaphatnak választ aktuális kérdéseire az érdeklődők.

 

 

BABA-MAMA KLUBOK

 

Védőnők vezetésével baba-mama klub működik Új-Hatvanban, Ó-Hatvanban, Apcon, Horton, Boldogon a Védőnői Szolgálatban, valamint Petőfibányán a Mini Manó Óvodában. Ezeknek a kluboknak a lényege, hogy kielégítsék az édesanyák társas kapcsolatok iránti vágyait, hiszen a szülés után is igénylik az édesanyáknak, hogy társaságba járjanak, emberekkel találkozzanak.

A foglalkozások során aktuális témákban beszélgetnek, illetve az anyukák kicserélhetik tapasztalataikat, tanácsot kérhetnek egymástól esetleg egy meghívott szakembertől, vagy egyszerűen csak megoszthatják élményeiket egymással. A baba-mama klubok programjait évente egy-egy alkalommal Ringató, babahordozási tanácsadással színesítjük.

 

Az idősebb gyermekeket nevelő szülők részére havonta egy alkalommal Minden, ami család klubot tartunk a hónap első szerdáján az Irodában, valamint a Családvédelmi Szolgálattal együttműködve az ő székhelyükön is.

A klubokon szó esik a párkapcsolatokról, a gyermeknevelésről, a családról, mint értékről, önismeretről, barátság - szerelem - párválasztás kérdésköréről, de a tematikát nagyban alakítja a csoportot éppen aktuálisan foglalkoztató kérdéskör a gyermeknevelést, párkapcsolatot, családi szituációkat illetően.

A résztvevőknek lehetősége van egyéni élethelyzeteik megbeszélésén túl ismereteket szerezni a család, mint egység irányítására és kiváló működésére vonatkozóan is.

 

A csoportoknak szánt programjaink közül 2018. júniusától havonta egy alkalommal az Irodában igénybe vehető a Kirepülő Klub, ami fiatal felnőttek szüleiknek szól elsősorban.

A foglalkozásokat pszichológus vezeti, amelyek központi témája, hogy egy pár életét a gyermek önállósodása, elköltözése átrendezheti, sőt ez krízishelyzetet is kialakíthat.

A klubban arra a kérdésekre is választ kaphatnak, hogy hogyan is élhetnek a gyerekünk „nélkül”, aki eddig a meghatározta a mindennapjaikat?

Hogyan határozhatják meg magukat és a párkapcsolatukat újra az életükben, a család életében?

Milyen új szülői kompetenciák szükségesek gyermekük önállóságának fejlesztésében, az elengedésben.

 

A Kirepülő Klubbal egy időben indult el Érzelmi intelligencia fejlesztő klubunk is, amely során pszichológus segíti a résztvevőket az egyéni fejlődésükben.

A klub tréning jellegű, amely 6 alkalomból áll és a személyiségtipológia (viselkedési stratégiák), saját érzéseink felismerése (önismeret), saját érzéseink kezelése (önkontroll), saját magunk ösztönzése (önmotiválás), mások érzéseinek felismerése (empátia), emberi kapcsolatok ápolása (szociális kompetencia) témaköröket helyezi előtérbe.

A klub a jelentkezők függvényében indul folyamatosan az Irodában.

 

 

DIABETES KLUB

 

Három településen (Hatvan, Ecséd, Petőfibánya) 2013. decemberében elindult a cukorbeteget segítő klub, ahol tapasztalt szakemberek előadásokkal, beszélgetésekkel, gyakorlati útmutatókkal igyekeznek könnyíteni a betegséggel élők mindennapjait.

 

Havonta egyszer találkoznak, a klub nyitott, minden érdeklődőt szívesen fogadnak. A találkozások alkalmával igyekeznek a betegek figyelmét felhívni a betegség lehetséges szövődményeinek kialakulására és a megelőzés lehetőségeire. Segítséget kaphatnak a klubtagok életmódjuk megfelelő kialakításához, és őszintén beszélgethetnek a számukra nehézséget jelentő problémákról.

 

2015. október óta Ecséd településén működtetünk csak klubot.

 

 

SZÍV-ÉRRENDSZERI KLUB

 

Célja a szív - és keringési betegségben szenvedők támogatása, életmódjukat érintő pozitív változások elősegítése tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, kötetlen beszélgetésekkel.

A klubfoglalkozások lehetőséget adnak a betegviziteken időhiány miatt elmaradt információk átadására, az ismeretanyag bővítésére és nem utolsó sorban a betegek tapasztalatainak egymás közti kicserélésére.

A klubfoglalkozásokra havi 1 alkalommal kerül sor az Egészségfejlesztési Iroda klubhelyiségében. A foglalkozás első alkalommal 2014. április 10-én 1600-kerül megrendezésre.

 

Ízelítő a programokból:

           - A magasvérnyomás betegség gyakorisága, kiváltó okok, kezelés, szövődmények

           - Érelmeszesedés, érszűkület

           - Szívbetegség - Vesebetegségek

           - Érbetegségek szemészeti vonatkozásai

           - Fizikai aktivitás

           - Szívbarát táplálkozás

           - Gyógyszerszedés fontossága

 

A klub működésével kapcsolatban bővebb információt az Egészségfejlesztési Irodában kaphat.

 

 

 

Támogatóink
Albert Schweitzer Kórház - Rendelőintézet 3000 Hatvan, Balassi Bálint u. 16. Tel: 37/341-033 Fax: 37/341-320