Főoldal
Rólunk
Kapcsolat
Partnereink
Programok
Hasznos linkek
Mozgástanácsadás
Dietetikai tanácsadás
Hatvan Kórház
Uniós pályázatok

Dohányzás leszokás
Betegklubok
Időpont kérés
Online állapotfelmérés
Galéria
Hírarchívum
Hírlevelek
Álláslehetőségek
Közelgő programjaink
2009. évi CXXII. törvény szerinti tájékoztatás

 

 

A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája 2013-ban alakult meg Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0005) keretében.

 

Alapvető célunk:

 

A korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmód, szokások javítása, az egyének egészségük iránti felelősségének-, az öngondoskodás képességének erősítése, az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának hatékony támogatása a lakosság és speciális, magas kockázatú célcsoportok körében.

 

Figyelembe véve, hogy az egészség nem pusztán a betegség hiányát jelenti, hanem magába foglalja a testi, lelki és szociális jólétet is, nem kérdés, hogy nem kizárólag a testi egészség megőrzésére és a testi betegségek hamarabbi felismerésére kell nagy hangsúlyt fektetni, hanem a lelki egészségre is ajánlott nagy figyelmet fordítani. Az EFOP-1.8.20-17-2017-00001 számú, "A Hatvani EFI tevékenységeinek bővítése a mentális egészség területén” című pályázatnak köszönhetően az Iroda mentális egészségfejlesztéssel bővítette tevékenységi körét 2018. április 2-tól.

 

Ennek köszönhetően minden korosztály számára biztosítunk programokat a járás minden településén. A lakosság, iskolák és munkahelyek számára létrehozott programok a járásra specifikus problématérképben foglaltakra alapozva kerültek kidolgozásra.

 

A mentális egészséget célzó projekt fő céljai között szerepel, hogy szélesedjen a mentális egészségfejlesztési szolgáltatások aránya a térségben, erősödjön a mentális egészségre, mint értékre való igény a lakosság körében, csökkenjenek a mentális problémákkal szembeni előítéletek, növekedjen a járásban élők tájékozottsága és kerüljön előtérbe a lakosok körében a testi betegségek megelőzésén túl a mentális betegségek elsődleges megelőzése is.

 

Ki veheti igénybe az EFI iroda segítségét?

 

Hatvan és kistérségében élő lakosok. Saját elhatározásából, vagy háziorvosa javaslatára is felkeresheti az Egészségfejlesztési Irodát, amennyiben szeretne egy állapotfelmérést és kockázatbecslést készíttetni az egészségi állapotára vonatkozóan. Részt vehet egyéni, személyre szóló tanácsadáson is, illetve tájékozódhat a helyi, régiós és országos egészségmegőrzést, egészségfejlesztést célzó programokról.

 

 

Nyitva tartás:


Hétfő - péntek: 08.00. - 16.00. óra.

 

 

Elérhetőség:

 

Cím: Albert Schweitzer Kórház 3000 Hatvan, Balassi Bálint u. 16.

Tel: 06-37/341-033/195 mellék

Email: efi@askhatvan.hu

Támogatóink
Albert Schweitzer Kórház - Rendelőintézet 3000 Hatvan, Balassi Bálint u. 16. Tel: 37/341-033 Fax: 37/341-320