Főoldal
Rólunk
Kapcsolat
Partnereink
Programok
Szűrési naptár
Mozgástanácsadás
Dietetikai tanácsadás
Hatvan Kórház
Uniós pályázatok

Dohányzás leszokás
Betegklubok
Időpont kérés
Online állapotfelmérés
Galéria
Hírarchívum
Hírlevelek
Álláslehetőségek
Közelgő programjaink
2009. évi CXXII. törvény szerinti tájékoztatás
Vissza
Kistérségi egészségnap Lórinci 20140913

 

Kistérségi egészségnap

Lőrinci

 

Az Alber Schweitzer Kórház -Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája 2014. szeptember 13-án kistérségi egészségnapot szervezett Lőrinciben.

Sajnos az időjárás nem kedvezett az eredetileg szabadtérre tervezett program megvalósulásához, ezért 2 nappal a rendezvény előtt új helyszínt kellett kijelölni, hogy ne hiúsuljon meg az összes program.

A megnyitó után vendégünk Katus Attila közös aerobicra invitálta az ottlévőket. Biztatására néhány bátor és lelkes fiatal még a színpadra is felment, hogy vele együtt tornásszon.

Az egészségfejlesztési iroda szűrései és kockázatbecslő kérdőíves felmérése mellett az érdeklődők csontsűrűség vizsgálaton, bőrgyógyászati szűrésen, szemészeti vizsgálaton, hallásvizsgálaton, szájüregi szűrésen és pszichológia tanácsadáson is részt vehettek.

Emellett egész nap ingyenes mobil masszázs vehettek igénybe a rendezvényre kilátogatók. Az Eisberg jóvoltából lehetőség volt salátakóstolásra, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum Boszorkánykonyhájában pedig gyógyteát iszogathattak, miközben a gyógynövények jótékony hatásaival is megismerkedhettek az érdeklődők. Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet a Tini vagyok című programjával nagyon sok felnőttet és gyereket is megszólított. A programon a település védőnői és a családsegítő munkatársai is jelen voltak.

Az egészséges táplálkozás iránt érdeklődők beszélgethettek a paleolit életmódról, a Vöröskereszt jóvoltából, pedig életmód tanácsadáson, továbbá elsősegély bemutatón és az újraélesztés alapjait bemutató villámtanfolyamon vehettek részt a programon részt vevők.

Részt vett a rendezvényen a Magyar Rákellenes Liga Petőfibányai Alapszervezete, akik filmvetítéssel és az emlő valamint a here önvizsgálatának helyes módszerét sajátíthatták el az érdeklődők. Volt CO mérés és dohányzás leszokást támogató tanácsadás is.

Eközben folyamatos mutatkoztak be a színpadon a különböző civilszervezetek és sportegyesületek.

Láthattunk néptánc, akrobatikus rock and roll, aerobic és taekwondo bemutatót, továbbá megismerkedhettünk a kangoo és ironbox alapjaival is. A napot hastánc és zumba bemutató zárta.

Az esős idő ellenére közel 300 fő látogatott el a rendezvényre, s tett valamit aznap az egészsége érdekében.

 

Támogatóink
Albert Schweitzer Kórház - Rendelőintézet 3000 Hatvan, Balassi Bálint u. 16. Tel: 37/341-033 Fax: 37/341-320