Megújult az aszódi járóbeteg szakrendelő

ENERGETIKA – Tízezer lakos ellátásáért felel

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00108 azonosítószámú Vidéki Egészségügyi Intézmények Energetikai Korszerűsítése című kiemelt projekt keretében, melynek összértéke 8,2 milliárd forint, valósult meg az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet által működtetett Aszódi Járóbeteg szakrendelő energetikai rekonstrukciója, melynek ünnepélyes átadására 2019. szeptember 30-án került sor Aszódon.

Dr. Stankovics Éva főigazgató elmondta, hogy közel 200 millió forintból valósult meg a beruházás, melynek keretében 145 nyílászáró cseréje, a homlokzat hőszigetelése és a teljes fűtési rendszer korszerűsítése, valamint megújuló energia telepítése valósult meg. Ez a felújítás nagy lépés a járóbeteg szakrendelő életében, mely több tízezer lakos ellátásáért felel. A felújításért köszönetét fejezte ki mindazok felé, akik a munkálatokban részt vettek: tervezők, a kivitelező, műszaki ellenőrök, illetve a kórház és a szakrendelő dolgozói.

Vécsey László, Pest megye 6. számú választókerület országgyűlési képviselője hangsúlyozta, egy korszak lezárult a szakrendelő életében, mely nem jelenti a fejlődés, a fejlesztések végét. Az Európai Uniós fejlesztésekből a központi régió az elmúlt években kimaradt ugyanakkor Magyarország Kormánya mindent megtesz annak érdekében, hogy a központi régió fejlesztésére is forrást biztosítson. Az Aszódi Járóbeteg Szakrendelő felújítása egy sikertörténet. A rendelő hatvani kórház részére történő működtetésbe, majd vagyonkezelésbe adása egy felfelé ívelő pálya a szakrendelő életében, melynek haszonélvezői az aszódi térség, a Galga mente lakói.

Szabó Zsolt, Heves megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője a fejlesztést az Aszódi önkormányzat és a hatvani kórház együttműködésének eredményeként értékelte. Leszögezte, az egészségügyben szükség van az energetikai fejlesztésekre, melyekre a vidéki kórházak esetében mintegy tízmilliárd forint került elkülönítésre, melyből részesült Hatvan és Aszód is. Fontosnak tartja az egészségügyben a tökéletességre való törekvést. Fontos az épületek megújítása, a berendezések és szolgáltatások fejlesztése, de legfontosabb a humán erőforrás fejlesztése, megtartása, hiszen ők az egészségügy tartógerendái. Minden térségben szükség van olyan emberekre, akik elkötelezettek az együttműködés és fejlesztés, a fejlődés mellett.

Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó központ főigazgatója arra hívta fel a megjelentek figyelmét, hogy nagyon fontosak az épületenergetikai fejlesztések az ágazatban, ugyanakkor nem
feledkezhetnek meg az abban dolgozókról, akik nélkül a maga szintű egészségügyi ellátás nem valósulna meg. Rengeteg fejlesztési elképzelés van az ágazat birtokában, melyekhez a szükséges forrásokat kell majd hozzárendelni.

Sztán István, Aszód város polgármestere megköszönte a város és a térség lakosságának türelmét, melyet a felújítás ideje alatt tanúsítottak. Megköszönte a kórház vezetésének, a fenntartónak, az országgyűlési képviselőknek, az aszódi szakrendelés és a kórház dolgozóinak a segítséget és a támogatást, melynek eredményeként a járásban, a megyében az első felújított egészségügyi intézményt Aszódon adhatták át.

Forrás: http://hatvanonline.hu/hir/Megujult_az_aszodi_jarobeteg_szakrendelo/1/117/15579?fbclid=IwAR1xb5m6ojtu_aw_-2P0zp0qej3a5VruuxFz46BQuzqWmFq39sKc_fwKGag

Skip to content