Üzemeltetési iroda

Irodánk három csoportban látja el feladatát:

          – Élelmezési csoport

          – Karbantartási csoport

          – Dietetikai csoport

Vezetője:

          Kulacsik Zoltánné – üzemeltetési irodavezető

          06-37/541-033 / 504 m

Élelmezési csoport

  
 Elérhetőségek: 
               Munkatársak: 
                          Polonkai Krisztina – élelmezési csoportvezető
                          Telefon: 06-37/341-033 / 206 m
 
  
               Étkezéssel kapcsolatos ügyintézés: 
                          Hétköznap 8:00 – 11:00 óráig
                          Telefon: 06-37-541-033 / 241 m
 
  
               Egyéb ügyintézés 
                          Hétköznap 6:00 – 14:00 óráig
                          Telefon: 06-37-541-033 / 241 m
 
  

 Feladata:

 
  

Intézményünk osztályain fekvő betegek korszerű és egészséges, a beteg állapotának és igényeinek maximálisan megfelelő táplálása, valamint a betegeket ellátó személyzet étkeztetése.

Dietetikai szolgálattal együtt működve a különböző diétáknak megfelelő korszerű táplálás terápia megvalósítása, melyet szükség szerint a dolgozók is igénybe vehetnek térítés ellenében.

Mind a betegek, mind a dolgozók étlapjának elkészítésénél előtérbe kerül az idényjelleg. Igyekszünk minél több új ételféleséget, ízt az étlapra tervezni, ehhez kétféle menüből biztosítjuk a választási lehetőséget a dolgozók számára. Alkalmakra dolgozók részére elvitelre is vállaljuk hidegtálak elkészítését.

Csoportunk üzemelteti az Intézményünk hotelépületében található ESCA büfét, mely nyitvatartása igazodik a látogatási időhöz és a szakrendelések idejéhez.

         Étterem nyitvatartása:
         Hétfőtől – vasárnapig: 11:30 – 13:30 óráig 

  

Karbantartási csoport

  
 Elérhetősége: 
               Munkatársak: 
                          Huczka László – karbantartási csoportvezető
                          Koplányi Ferencné – üzemeltetési asszisztens
                          Telefon: 06-37-341-033 / 202 m
 
  

 Feladata:

 
  

A műszaki csoport végzi az intézmény ingatlan- és épületállományával, valamint az orvosi műszerekkel, berendezésekkel kapcsolatos karbantartási, felújítási és javítási munkákat.
A csoport feladatai közé tartozik a kórházi létesítmény, és az azt kiszolgáló ellátás zavartalan működésének a biztosítása. Az épületállomány energetikai, épületszerkezeti és épületgépészeti karbantartása, felújítása. Az orvosi ellátást kiszolgáló eszközök biztonságos üzemletetése is a műszaki csoportra hárul.

Közreműködik az intézmény átfogó szervezeti és technológiai fejlesztésében, megújításában a Főmérnöki irodával együttműködve.

Szaktudásukat a gyógyításban részt vevő kórházi személyzet szolgálatába állítják, a magas szintű betegellátás zavartalansága érdekében.

  

Dietetikai csoport

  
 Helye: Élelmezési iroda
  
 Elérhetősége:06-37-341-033 / 207 m.
  
 Dietetikai tanácsadás:előzetes telefonos egyeztetés alapján
  
 Vezető dietetikus:Juhász Anna Evelin
  
 Asszisztensek:Csesznok Nikolett
 Helléné Derján Annamária
  
  
  

 Feladata:

 
  

„Az étrendi kezelés célja a beteg egészségi állapotának javítása, illetve helyreállítása, gondosan ügyelve arra, hogy eközben függetlensége és emberi méltósága megmaradjon.”

(ODA-OHA Nutritional Care Manual, 1989)

A dietetikus olyan élelmezési és táplálkozási szakember, aki a táplálkozástudomány eredményeit alkalmazza a beteg és egészséges emberek élelmezésében, valamint a prevenció területén. Ismerik az egészséges táplálkozás követelményeit, a helytelen táplálkozás egészségkárosító hatásait, a megelőzés módjait és lehetőségeit. Képesek a dietoterápia önálló művelésére. A kórházban fekvő páciensek gyógyulását egyéni vagy csoportos szaktanácsadással segítik elő.

A dietetikai tanácsadás célja:

 dietoterápia,

az étrenddel befolyásolható rizikófaktorok módosítása

a táplálkozási szokások, illetve szemlélet kialakítása,

a beteg számára egyénre szabott mintaétrend kidolgozása,

könnyen érthető tanácsadás.

Skip to content